понеділок, 11 листопада 2019 р.

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек 2019



«Шкільна бібліотека Нової української школи –
простір для освітніх можливостей кожного учня»

Шкільна бібліотека є обов’язковим структурним підрозділом НУШ та важливим складником сучасного освітнього середовища.
Головною метою діяльності шкільних бібліотек є забезпечення якісного бібліотечно-інформаційного обслуговування учасників освітнього процесу та надання допомоги педагогам у всебічному розвитку особистості; сприяти задоволенню й розвитку інформаційних потреб
і запитів користувачів, розширенню кола їх пізнавальних інтересів, забезпеченню дозвілля читачів, залученню нових користувачів до бібліотеки, рекламуванню бібліотеки, створенню її іміджу.
За концепцією НУШ, наш ліцей  має у своїй структурі сучасну бібліотеку, яка являється ресурсним осередком і експериментальним майданчиком для учнів і вчителів, забезпечує вільний доступ до інформації та електронних підручників. В умовах швидких трансформаційних змін першочерговим завданням для шкільної бібліотеки є перетворення її з центру бібліотечних ресурсів і доступу до інформації у центр дослідження, відкриття, творчості та інноваційної педагогіки.
Діяльність бібліотеки спрямована на виховання творчих індивідуумів з урахуванням вікових та індивідуальних особливостей, формування гармонійно розвиненої особистості дитини, набуття нею соціального досвіду.
Творчість є найважливішою складовою успішної, всебічно розвиненої особистості, тому головною метою діяльності шкільної бібліотеки є створення умов для розвитку такої людини, її духовного зростання та творчої самореалізації засобами книги.



Результати роботи
У рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек , який проходив під гаслом "Бібліотека Нової української школи - простір для освітніх можливостей кожного учня", шкільною бібліотекою Рожнівського ліцею "Гуцульщина" імені Федора Погребенника було проведено ряд заходів:

- дублер-шоу " Бібліотекар на годину"
 
- читацький "паркан" , де було вміщено пропозиції та побажання читачів  
"У Новій школі - нова бібліотека "

- бесіда біля виставки "Ти читаєш - ти кращий!"




 




 - урок-діалог "Чи потрібні сьогодні бібліотеки"

 

           - фотокрос "Я і КНИГА"



 



- екскурсія учнівського активу до бібліотек міста Косова

 "Бібліотеки - відкритий світ читання"




 
- бібліотечний урок "До Гнома по казку, на чай і бубликів в'язку"


-  бібліотечний урок  
 «Твори В.О. Сухомлинського у фондах бібліотеки ліцею»



 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Про книгу і бібліотеку

Якщо ви хочете, щоб молодь тягнулася до знань, турбуйтеся про головні , найважливіші джерела духовної культури – бібліотеки....